Jotunheimen er på sitt aller vakraste om hausten. Vi vil gjerne ta deg med som gjest på ein storslått fjelltur til steinbua vår, med sprakanda haustfarger, måltid tilberedt over bålglør og mjuk landing hos Arne Brimi på Vianvang!
Eit opphald i Brimiland byrjar på Brimi Fjellstugu på onsdagskvelden. Med fyr på peisen, går dykk til bords til ein 4-rettars meny. Kjøkenet legg vekt på gode smakar og stuttreist mat, og alt er sjølvsagt laga frå botnen av, slik det er naturleg her i Brimiland. Etter ein lang og velfortjent kveld ved matbordet etterfulgt av dessert og kaffe, byr Brimi Fjellstugu på overnatting i gode senger for ei god natts søvn i høgfjellet.
Torsdag er det ”mårgåvæl” – frukost med ferskt bakverk frå vårt eige bakeri, og mykje anna velsmakande. Etter frukost står kjentmann og vert, Vegard Brimi, klar med turstokken på tunet for å lose dykk oppover lia i rettning Steinbua. Vegard er ein kunnskapsrik og morosam kar, med eit fargerikt utval av historiar. Undervegs blir det fleire stopp der Vegard vil dele kunnskapen sin om fjellet, setring og historia. Steinbua ligg 400 meter høgare over havet enn Fjellstugu, så ein kan fort bli litt svett ryggen, men premien er ei fantastisk utsikt mot Tesse og Rondane. Krinsa av storslåtte fjell, høg himmel og uendeleg utsyn er steinbua ein idyll som svært mange gjestar kjem attende for å oppleve gong etter gong.
Ved Steinbua serverar vi ein 3-rettars lunsj over bålet. Det vert servert og fortald ei god historie eller to, saman med verdas beste bålkaffe.
Etter lunsj kan du finne kvile i lyngen, gå litt lengre inn i fjellheimen, eller gå ned til Fjellstugu, før neste del av denne hausthelga byrjar; – heilaften hjå Arne Brimi på restaurant Vianvang. Vianvang er draumen som Arne har realisert i Brimiland. På Vianvang vert det mykje god mat, der smaken står i høgsetet. Ingen går frå Vianvang svolten, men vil likevel vera svolten på meir av rike opplevingar, og det å ha lært noko også her om kvelden.
Vi kjøyrer minibuss tur/retur Fjellstugu, men litt lyt ein gå for å koma heilt opp til Vianvang. Fredag morgon serverar vi ein lang og god frukost før det er tid for heimreise .
18:00 Ankomst og innsjekk
19:00 4-retters middag på Brimi Fjellstugu 22:00 Peiskos
08:00 Frokost
10:30 Avmars til Steinbua
13:30 Utelunsj på Steinbua
18:30 Vianvang – en lang og klassisk kveld med Arne Brimi
08:00 Frokost
11:00 Utsjekk og avreise
Er du glad i god mat og drikke, vinter og ski, da har vi sett saman ei pakke som passar akkurat deg.
Ein annarlunde firmatur som legg vekt på smaksopplevingar med sin mat samt naturopplevingar. Gode stunder for gode møter, for små og store verksemder.
Helgepakke med smak av gamalt sæterliv, lun fjellstugu-atmosfære og bållunsj i BrimiSkogen
For å gje deg den beste Brimiland opplevinga tek vi vare på opplysningar om namn og epost-adresse. Opplysningane brukar vi til å gje deg gode tilbod og oppdatert informasjon om Brimiland. Du vil berre bli kontakta direkte frå Brimiland (eller ein av medlemmane våre: Vianvang, Brimi Fjellstue, Brimi sæter, Brimi bue og Brimiskogen klatrepark), aldri frå samarbeidspartnere og vi vil aldri gje informasjonen din vidare.
Eg gjev herved samtykke til at Brimiland kan kontakte meg på epost.
×