Velkommen til en gastronomisk reise i det beste innenfor nordisk mat.

UTFORSK

Gastronomi i Jotunheimen – 29. okt – 1 nov. 2020

I ren begeistring over kvaliteten på det nordiske kjøkkenet bestemte Arne Brimi seg for å innby til en gastronomisk reise i Jotunheimen. Sammen med et utvalg av Nordens beste kokker har han satt sammen et program bestående av de ypperste råvarer, særegne viner, storslått natur, kulturopplevelser og spennende smaker. Arrangementet gir deg muligheten til å inspireres av – og smake på – det beste fra naturen.

––– Årets kokker & somelierer –––

 • Jonas Andrè Nåvik (NO)

  Den tidligere Credo-lærlingen siktet mot stjernene, og hentet i februar -19 en stjerne i Michelinguiden hjem til restauranten; Fagn. Nåvik har lang fartstid fra Michelin-restauranter i Chicago og Stockholm. Samtidig som han leder et nytt stjernelag med kokker på Fagn, er han på Det norske kokke-landslaget. De siste årene har han også gjort seg kjent som grunnlegger av Homedining and Melt.

 • Terje Ness (NO)

  Terje Ness er mest kjent for seieren i Bocuse d´Or i 1999, 10 år etter at han som 21 åring fikk fagbrevet. Det var prisen som "Årets kokk" han fikk i 1997, som bragte han til Bocuse d´Or. På denne tiden jobbet han som kjøkkensjef hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle. Etter at han slutten på Bagatelle i 2000, har han jobbet og drevet flere kjente restauranter som har fått stjerne i Michelinguiden; Oro og Haga restaurant. Ness er også kjent som mentor i TV-serien "Barnas restaurant" på NRK.

 • Arne Brimi (NO)

  Arne Brimi er en norsk kokk og gastronomisk forfatter. Brimi forener gamle norske mattradisjoner med ideer fra det moderne, internasjonale kjøkken. Med sin mangeårige bakgrunn fra kjøkkenet og en rekke utmerkelser har Arne Brimi satt sitt preg på det vi i dag kjenner som det norske kjøkken. Til daglig driver han restauranten Vianvang i Brimiland.

 • Christer Rødseth (NO)

  Christer ble et kjent TV-fjes da han deltok på "Farmen kjendis" i 2018 på TV2. Han har også gjort seg kjent i TV-ruta som programleder for "Matsjokket" på NRK, der de setter søkelyset på miljø og matsvinn. I dag har han mange jern i ilden, og sjonglerer som kjøkkensjef både på Vaaghals, og sin egen restaurant som ligg kun et steinkast unna; Code. I tillegg er han kaptein på Det norske kokke-landslaget.

 • Nicolai Lundsgaard (DK)

  Stavangermannen «Nico» er kjøkkensjef på slottet, og lager mat til kongen. Lundsgaard kom fra Danmark til Stavanger i 1996. Etter det har han jobbet som kokk og kjøkkensjef på en rekke av Stavangers beste restauranter som Craigs Kjøkken, Tango Bar & Kjøkken, og i andre etasje på N.B. Sørensens Dampskibsexpedition. Han har også vært innom Colonialen i Bergen og Bagatelle i Oslo, og har et sterkt engasjement for kokkeyrket.

 • Hafsteinn Snæland (IS)

  Som kjøkkensjef på Vitenparken Campus Ås, har Haffi ambisjon om å gjøre sin del for å redde verden gjennom maten. Haffi er Islandsk, men gikk på kokkeskolen i København, og ble revet med på den Nordiske kjøkkenbølgen når han jobbet på Claus Meyer sin restaurant, Meyers Deli, og som en stagiaire på Noma. I Norge har han bl.a. jobbet som sous chef på Vaaghals. Haffi byr på matopplevelser av høy kvalitet med fokus på egenproduserte råvarer, og fra lokale bønder og produsenter. Fokuset er på nordisk matkultur, gamle tradisjoner og ny teknologi.

 • Lars Lian (NO)

  Lars Lian er et begrep og en institusjon i det søtes verden. Allerede som ung ble han bergtatt av konditorfaget, og siden den gang har livet stort sett bestått av desserter og kaker. Helt til 2002 reiste han, sammen med flere andre kjente norske kokker, verden rundt verden rundt med det norske flagget på brystet og konkurrert. Etter dette har han holdt «søte» kurs og vært med i TV-programmet «Kakekrigen». I dag er Lian involvert i mer enn 30 kafeer, spisesteder og barer.

 • Kristoffer Hovland (NO)

  Mesterkokken Kristoffer Hovland har lang erfaring i å tilberede utsøkte retter. Han gikk i lære hos Arne Brimi, den gangen Arne var kjøkkensjef på Fossheim i Lom. I 2004 ble Hovland kåret til årets kjøkkensjef. Han hadde i 2004 tatt over som kjøkkensjef på Fossheim. I fem år var han på det norske kokkelandslaget, der han blant annet var med og vant verdenscupen i kokkekunst i 2002. I dag jobber Kristoffer tett sammen med Arne Brimi.

 • Morten Schakende (NO)

  Etter endt utdannelse på skoleskipet MS «Gran» tok Morten seg arbeid på Ulstein Hotell. Etter dette var Schakenda ansatt ved Gastonomis institutt i Stavanger i åtte år. De siste to årene han jobbet på instituttet, var han leder. Ferden videre fra Gastronomisk institutt ble Bagatelle, Jans Mat og Vinhus, Terra Restaurant, D´Artagne og Holmenkollen Restaurant. I 1997 debuterte han på Det norske kokkelandslaget. I dag bor Morten i Lom, og driver bakeriet; Bakeriet i Lom.

 • Dan Rodin Leirvåg (NO)

  Dan Robin er Sogningen som fant veien til Lom, og ble værende. Han gikk i lære på Fossheim under Kristoffer Hovland. I dag har han et tett samarbeid med på Arne og Kristoffer, og jobber som kjøkkensjef på BrimiBue og kokk på Vianvang.

 • Arne Ronold (NO)

  Arne Ronold er redaktør av bladet Vinforum og er Norges første innehaver av tittelen Master of Wine. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet Verdt å vite om vin (sammen med Jørgen Mønster) og de årlige Beste vinkjøp-bøkene. Har er utdannet sivilingeniør i teknisk fysikk fra NTH i Trondheim, og har arbeidet for Det norske Veritas.

 • Even Brimi (NO)

  Even er sønn av Arne Brimi. Han er utdannet somelier på Kulinarisk Akademi. Utenom å være vinkelner og servitør på Vianvang og på Vaaghals i Bjørvika i Oslo, holder han smaks- og vinkurs.

Meld din interesse!

Et opphold på Gastronomiske Festdager inkluderer:

 • Overnatting i enkelt- og dobbeltrom 29. okt – 1 nov. 2020
 • Matservering under hele oppholdet
 • Vi setter sammen gode vinpakker dere kan nyte under måltidene, om ønskelig*
 • Transport til/fra alle aktiviteter
 • Smaken av Jotunheimen, et «gastronomisk tog»
 • Mat- bake- og vinkurs med årets kokker og somelierer
 • Lang kveld med Arne Brimi  på Vianvang
 • Festmeny med 8 retter der våre kokker lager egne signaturretter
 • Nordiske smaker
 • Unik samling av gode kokker i trivelige Lom og Jotunheimen

*Tillegg

Årets festdager går av stabelen 29 oktober - 1 november

Begrenset antall plasser

Gaven til den som har alt

Med en gastronomisk reise i Jotunheimen skal gjestene få lære om og smake på det beste innenfor nordisk mat.

Gastronomiske Festdager er et arrangement for matglade nordmenn som ønsker å oppleve og nyte gastronomi med de fremste i bransjen. I tillegg til Arne Brimi har fire av Nordens beste kokker takket ja til å komme for å dele sin kunnskap og kjærlighet for god mat og drikke.

Arrangementet er perfekt for den matglade som er nysgjerrig på nordiske smaker, drømmer om å få snakke med noen av Nordens beste kokker eller bare unnes et ordentlig godt måltid med skikkelig god vin!

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud eller mer informasjon

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Yngve Eek Ottesen
+47 4193 1111
yngve@brimiland.no

––– Våre samarbeidspartnere –––